Eskişehir’de hayır çarşısı açıldı

Eskişehir’de hayır çarşısı açıldı
Eskişehir İl Müftülüğü tarafından Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Reşadiye Camii avlusunda hayır çarşısı açıldı.

Eskişehir İl Müftülüğü tarafından Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Reşadiye Camii avlusunda hayır çarşısı açıldı.

Açılışa Vali Yardımcısı Salih Altun ve İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Berrin Erdoğan, Dilaver Şahin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman ve çok sayıda vatandaş katıldı. Din görevlisi Salih Osmanoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetıyla başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, "Milletimiz tarih boyunca hayri hizmetlere çok değer vermiş ve nice vakıflar kurmuş, nice vatana ve millete hizmet edecek yapılar yaptırmıştır" diyerek hayır çarşısının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Vali Yardımcısı Altun ise, İl Müftüsü Bekir Gerek'e Eskişehir'e yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, "Müftülük hizmet binasını hocamız gayretiyle il il gezerek son haline getirdi. İnşallah yakında açılışını da yapmak nasip olur" dedi.

İl Müftü Yardımcısı Aytekin Akçin'in yaptığı dua ve kurdele kesimiyle hayır çarşısı açıldı. Hayır çarşısında ev yemekleri, el işleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait kitaplar satılırken, hayır çarşısının 3 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacağı ifade edildi. Elde edilecek gelirin Eskişehir Teknik Üniversitesi Camii, Müftülük Hizmet Binası ve Kur'an Kursu, Reşadiye Kadın ve Gençlik Merkezi inşaatları ile Hediyem Kitap Olsun kampanyaları yararına kullanılacağı belirtildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.